WordPress
Version 2.5

Semantisk personlig udgivelsesplatform

Først det første

Velkommen. WordPress er et meget specielt projekt for mig. Enhver udvikler og bidragyder tilfører noget unikt, og sammen kan vi udvikle noget smukt, som jeg er stolt af at være en del af. Tusinder af timer er blevet investeret i WordPress, og vi arbejder for at gøre det bedre hver dag. Tak for at du lader det blive en del af din verden også.

— Matt Mullenweg

Installering: Den berømte 5-minutters installering

 1. Udpak filen i en tom mappe
 2. Åbn wp-config-sample.php med en teksteditor (WordPad eller lignende) og udfyld dine databaseoplysninger
 3. Gem filen som wp-config.php
 4. Upload det hele.
 5. Kør /wp-admin/install.php i din browser. Det skulle gerne opbygge tabellerne, som skal bruges i din blog. Hvis der er fejl, kan du dobbelttjekke din wp-config.php-fil og prøve igen. Hvis det stadig ikke vil lykkes, kan du gå til WordPress' supportforum. Husk at opgive så mange data som muligt.
 6. Husk kodeordet, som bliver givet til dig.
 7. Installeringsscriptet skulle gerne sende dig til login-siden. Log ind med brugernavnet admin og kodeordet, der blev genereret under installeringen. Du kan ændre dit kodeord under 'Brugere/Din Profil'.

Opdatering

Før du opdaterer noget, skal du sørge for at lave backups af alle filer, du har lavet om på - så som index.php.

Opdatering fra fra alle tidligere versioner af WordPress til 2.5:

 1. Slet dine gamle WP-filer. Husk at gemme filer, du har ændret
 2. Upload de nye filer
 3. Gå i din browser til /wp-admin/upgrade.php
 4. Ville du gerne haft mere? Det var såmænd det hele!

Skabelonændringer

Hvis du har tilpasset dine skabeloner, er du sikkert nødt til at lave nogle ændringer. Hvis du vil overføre dine skabeloner fra 1.2 eller tidligere, har vi lavet en speciel lille guide til dig (engelsk).

Online ressourcer

Hvis du har spørgsmål, som ikke er omtalt i dette dokument, kan du udnytte WordPress' mange online ressourcer:

WordPress Codex
WordPress Codex er det der kommer tættest på en WordPress encyklopædi. Det er den mest udførlige informationskilde om WordPress, der findes.
The Development Blog
Her finder du nyheder om de seneste udviklinger i forbindelse med WordPress. Tilføj den til dine bogmærker og kig forbi så tit som muligt.
WordPress Planet
The WordPress Planet er en nyhedssamler, der indhenter indlæg fra WordPress-blogs fra hele verden.
WordPress Supportforums
Hvis du har søgt overalt, men stadig ikke fundet svarene på dine spørgsmål, kan du med fordel benytte dig af forumet. WordPress' forum har mange aktive brugere, som er klar til at hjælpe. For at hjælpe dem til at hjælpe dig, bør du finde en meget præcis titel til dit indlæg og beskrive dit problem så udførligt som muligt.
WordPress DK
Hvis du hellere vil tage snakken på dansk, kan du kigge forbi den danske WordPress-side. Der er ikke så mange til at hjælpe som på den engelske side, men det foregår på dansk og med andre, der bruger den danske version!
WordPress IRC Channel
Til sidst er der en online chat-kanal, som bliver brugt til diskussioner mellem WordPress-brugere - og nogle gange bliver der også snakket om diverse support-emner. Den ovenstående wiki burde føre dig på rette vej (irc.freenode.net #wordpresss).

System Recommendations

WordPress er den officielle videreførelse af b2/cafélog, som blev lavet af Michel V. Arbejdet er blevet videreført af WordPress-udviklerne. Hvis du vil støtte WordPress, kan du overveje at donere.

Opdatering fra en andet system

WordPress kan importere fra en række andre systemer. Først skal du dog installere WordPress som beskrevet ovenfor.

XML-RPC and Atom-interface

Du kan nu skrive indlæg til din WordPress-blog med værktøjer som Windows Live Writer, Ecto, Bloggar, Radio Userland (det vil sige, at du kan bruge Radios e-mail-til-blog-mulighed), NewzCrawler og andre værktøjer, der understøtter Blogging API'erne! :) Du kan læse mere om XML-RPC-support i codexet.

Skriv via e-mail

Du kan skrive indlæg fra en e-mail-klient! Opsætningen er rimelig simpel. Gå til "Skrivning" under menupunktet "Indstillinger" og udfyld detaljerne for din hemmelige pop3-konto. Derefter skal du opsætte wp-mail.php til jævnligt at tjekke din e-mail-konto for nye indlæg. Du kan gøre det med cron-jobs, eller hvis din host ikke understøtter det, kan du kigge på de mange forskellige website-monitoring services, og få dem til at tjekke din wp-mail.php-URL.

Det er nemt: Enhver e-mail, der bliver sendt til den adresse, du angiver, vil blive bragt som et indlæg i din blog med e-mailens emne som titel. Derfor er det bedst at holde e-mail-adressen hemmelig. Scriptet vil slette e-mails, der bliver udgivet på bloggen.

Brugerroller

Vi har droppet brugerniveauer for i stedet at benytte det meget mere fleksible system med roller, som introduceredes in 2.0. Du kan læse mere om roller i WordPress Codex.

Afsluttende bemærkninger

Spred kærligheden

WordPress har hverken en marketingskampagne til mange millioner eller kendte sponsorer. Men vi har noget, der er endnu bedre — dig. Hvis du er glad for WordPress, må du meget gerne opfordre en ven til også at bruge det. Du kan eventuelt installere det for en ven, der ikke ved helt så meget som dig. En anden måde at hjælpe på, ville fx være at skrive til en mediejournalist, der går og overser os.

Rettigheder

WordPress er udgivet under GPL. Den juridisk bindende licens, license.txt, er på engelsk, men den ikke-bindende danske version kan muligvis hjælpe dig med at få et bedre overblik.